Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝSLEDKOVÝ SERVIS 6. - 7.4. 2024

MUŽI PŘEDVEDLI VELKÝ OBRAT

vyjezdsokolov.png

Náš klub vypravuje pro všechny petřínské fanoušky autobus do Sokolova na utkání 22. kola Divize A, kde se odehraje šlágr jara - souboj prvního s druhým. Odjezd autobusu bude

v sobotu 13.4. v 8:30 od stadionu na Petříně. 

 

ZÁJEMCI SE HLASTE R. VODRÁŽKOVI - 722 688 579

 

 

 

fans-m-lazne-2024.jpg

Většina našich fans z party PETŘÍN BOYS měla v sobotu dopoledne své zápasy, takže je musela nahradit skupina MINI, která měla mnohdy  problém vidět přes zábradlí. Každopádně kluci to zvládli skvěle a nakonec si mohli zařvat čtyřikrát GÓÓÓL!

_______________________________________________

 
Vyjádření klubu SK PETŘÍN PLZEŇ k situaci ohledně zápasu mužů proti FC VIKTORIA MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
 

Přestože jsme si vědomi, že k fotbalu emoce patří, jsou chvíle, kdy jsou opravdu za hranou slušnosti a pravdy.

 

Závěr zápasu byl rozhodně emotivní a po jeho několikanásobném zhlédnutí můžeme konstatovat takto: V 90. minutě je na hranici malého pokutového území faulován při zakončení náš hráč Aleš Demeter, ale penalta se nepíská – z našeho pohledu chybně. Pár minut poté posílá náš hráč míč za obranu, ke kterému se dostává opět Aleš Demeter a to způsobem, který také lze posoudit jako nedovolený. Ale ani tentokrát se v této situaci faul nepíská a my akci dohráváme do vítězné branky. Vzhledem k průběhu zápasu a výkonu hostujících hráčů je to jednoznačně krutý výsledek, ale fotbal už je prostě takový a náš tým se o tom v této sezóně přesvědčil již několikrát.

 

Naprosto neakceptovatelné je za náš klub chování a vyjádření trenéra Mariánských Lázní – Aleše Zacha. Při odchodu z hrací plochy nejprve udeřil kopem do dřevěného vstupu a kromě toho, že ho poškodil, tak také ohrozil zdraví divaček a diváků, kteří seděli za ním. Kromě toho už se na stadionu připravovalo na svůj turnaj několik desítek dětí s rodiči, kteří museli být svědky celé škály opravdu tvrdých urážek a výjevů, které jsou jednoznačně za hranou slušného chování. Vrcholem celého jeho výstupu byly reakce, že uplácíme rozhodčí nebo že u nás nikdy nemůže vyhrát hostující tým.

 

Dále se v Karlovarském deníku novinář D. Seifert jasně vyjadřuje tak, že rozhodčí vědomě přehlédl faul na hostujícího hráče a že šlo o „brutální zářez“ a celá kauza se dostala i na sociální sítě, kde jsou lidé jasně ovlivněni nepravdivými výroky a tím také uráží a poškozují náš celý klub.

 

My, tady na Petříně, děláme fotbal tak, jak nejlépe umíme a z drtivé většiny je to hlavně práce s mládeží. Všichni máme v klubu nastavená jasná pravidla, že fotbal má být čistý. Za 25 let, co jsem ve vedení tohoto klubu je to naše jasná priorita a jednoznačná zásada, které se tu všichni držíme. Když nás například někdo jako pan Zach veřejně obviňuje z výše zmíněného, považujeme to za obrovský faul. Daleko větší než ty, které nebyly ani na jedné straně odpískány.

 

Očekáváme, že po tomto vyjádření v sobě najde pan Zach sílu k veřejné omluvě a v opačném případě by se za svoje výroky, směrem k našemu klubu, měl velmi stydět.

Zdeněk Pfleger – předseda SK PETŘÍN PLZEŇ, z.s.

 

Bezprostředně po zveřejnění našeho vyjádření se pan Aleš Zach veřejně omluvil a celý klub SK PETŘÍN PLZEŇ tuto omluvu přijímá a děkuje za ní. 

 

"Dobrý den, za kopnutí do bariéry a nešťastný výrok se chci omluvit. Ale o uplácení jsem neřekl ani slovo. Pokud to tak vyznělo, mrzí mě to. Proti funkcionářům ani hráčům klubu nemám vůbec nic. Víc to asi nemá smysl už rozebírat a z mé strany je to už uzavřené. Díky a ještě jednou se omlouvám, opravdu mě to moc mrzí, to mi věřte!"

 

 

 

 
MUŽI

 

 
SK PETŘÍN "A" - M.LÁZNĚ  4 : 3 
Branky :   Flachs , Treml , Provod , Vohrna
 
Fakta zápasu :  
 
 
Sestava  :  Suchý  -  Nový ( 55´Heller , 88´Vodrážka Dan )  , Kohout , Mudra , Maxa ( 46´Bednář )  -  Klich  , Lisý , Treml , Flachs ( 46´Bednář )  -  Vodrážka Jan  ( 46´  Vohrna ) , Demeter
Edelman , Vanc
 
 
Fotografie ze zápasu : 
 
 
Video ze zápasu : 
 
 
 
Muži chtěli doma potvrdit výhru z Klatov a nakonec se jim to podařilo, byť to dlouho vypadalo naopak . Začali jsme skvěle a hned v 5. min si na centr Aleše Demetera naběhl Honza Vodrážka a odražený balon uklidil do sítě Honza Flachs - 1 : 0 . Hosté však ještě do přestávky skóre otočili a když po hodině hry zvýšili na 1 : 3 , zdálo se být hotovo . Jenže záhy si opět na centr Aleše Demetera naběhl Honza Treml a už to bylo jen o branku . A pak přišla životní trefa Michala Provoda . Ten si počkal na odražený balon za rohem velkého vápna a neskutečnou parádou vymetl šibenici - 3 : 3 . Vše spělo k tomu, že se budou body dělit, ale fotbal je prostě už takový. Už v nastavení se ve vápně  dostal do zakončení Aleš Demeter, byl faulován, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá . Za pár vteřin zůstala němá i po souboji na hranici velkého vápna když se do poslední akce dral zase Aleš Demeter a z jeho následné přihrávky rozhodl Mára Vohrna 4 : 3 a konec . 
  
 
Komentář trenéra Radka Vodrážky :  Když budu komentovat samotný zápas, tak musím říct, že my jsme hráli dobře asi tak prvních 15 minut a tím to skončilo. Od té doby až do konce jsme hráli špatně , ale jediné co nám šlo, bylo střílení gólů . A to je ve fotbale prostě to nejdůležitější . Každopádně tahle výhra je skvělá a je to rozhodně  lepší, než když hrajete dobře a nevyhrajete .
A určitě se musím zastavit u té pozápasové hysterie ze strany hostujícího trenéra Aleše Zacha, potažmo článku v Karlovarském deníku .  Začnu u "novináře" Daniela Seiferta . Sám jsem byl několik let zaměstnancem Deníku a můžu s klidem prohlásit, že to co vytvořili pan Seifert za nadpis nad článkem o našem zápase ( Brutální jatka na Petříně ) považuji za vrchol naprostého žurnalistického dna ! Takovýhle lidi by měli psát akorát do svýho památníčku a hlavně ho nikdy a  nikomu  neukazovat  !!! A teď k Alešovi Zachovi . Chápu ty emoce, nejsem taky žádnej úplnej kliďas , ale s odstupem jednoho dne a po cca desetinásobném shlédnutí záznamu zápasu to můžu spravedlivě posoudit a popsat . V 90 minutě je ve vápně jasně faulovaný náš hráč Aleš Demeter - penalta se nepíská , za mně chyba rozhodčího . v 92 min se dostává Aleš Demeter k centru do vápna po sporný situaci, kdy já v reálu bych to asi nepísknul. Po shlédnutí videa musím říct, že to nebylo rameno na rameno, ale že to bylo spíš zezadu na lopatku a tudiž spíš faul . Takže zase za mně spíš chyba rozhodčího. Kdybych si mohl vybrat, jestli bych chtěl penaltu, nebo dohrát tu situaci, která sice skončila gólem , ale zas tak nebezpečná nebyla, rozhodl bych se pro pentli . Asi tak to bylo . Co následovalo z úst Aleše ale absolutně nechápu a považuju to za naprosto trapný , ponižující, hluboce nemorální a odporný . A vlastně jediné na co teď budu čekat, je jeho omluva , ideálně veřejná a né mně , ale Petřínu jako takovému . 
 
 
 
 
SK PETŘÍN "B"  -  NEPOMUK    1 : 1
Branky : Jandoš
 
 
Fakta zápasu :  
 
 
Sestava :  
 
 
 
Fotografie ze zápasu : 
 
 
 
 
 
Komentář trenéra Radka Vodrážky : . 
 
My jsme začali skvěle a když jsme už v 5 min vedli 1 : 0 asi nikoho nenapadlo, že to může skončit remízou . Jenže my jsme pak zahazovali jednu šanci za druhou , soupeř hrál prostě dobře a prostě si počkal na to svojí šanci a dal jí. Že to bylo až v nastaveném čase je blbé spíš pro nás, než pro ně :-) . každopádně máme bod , musím pochválit hostujícího brankáře, protože to co chytnul bylo někdy až neskutečný a musíme jet dál 
 
 
 
 
 
LIGOVÉ DOROSTY
 
SK PETŘÍN U19 - TEPLICE   0 : 1 
Branky  :  
 
Fakta zápasu :
 
 
Video ze zápasu : 
 
 
 
 
Devatenáctka se musela obejít o celou enklávu borců základního kádru a přesto kluci předvedli parádní výkon, který bohužel nestačil ani na bodík . 
 
 
 
Komentář trenéra Honzy Pletichy : 
 
Dnešní zápas je třeba hodnotit ze dvou pohledů.  Jeden a to jsou body a ty jsme vyloženě ztratili když beru v úvahu vypracované šance na obou stranách tak by zápasu slušela remíza na kterou proti Teplické U19 jsme rozhodně měli . A druhý pohled je na předvedený výkon po celých 90 minut za který se rozhodně nemusí stydět nikdo z kluků kdo do zápasu zasáhl . Když vezmu v potaz že nám chybělo 6 hráčů že základní sestavy a o poločase musel střídat sedmý tak musím před těmi co je nahradili smeknout . Ve druhém poločase zbyl na hřišti z obrany jen Kacerovský ( Pleticha,  Holmik, Kaňák Kuba , Novák a dnes i Žemlička jsou zraněný) tak Sam Vaniš na stoperu to zvládl fakt dobře Trojan na beku opět výborný  Kolář který v 1.poločase hrál podhrot a druhý musel na beka to zvládl také výtečně. Bohužel to nevypadá že by se nám do příštího týdne někdo uzdravil tak budeme muset vytáhnout opět někoho z mladších kluků aby je nahradil a je zase naopak super že to vychází a že je na Petříně spousta kvalitních hráčů a máme tedy možnost  v takovýchto situacích kam sáhnout . Takže dneska pro všechny obrovská pochvala za to co předvedli a příští týden jedeme dál a to na Bohemku . 
 
 
 
SK PETŘÍN 17 - TEPLICE   1 : 1
Branky :  Pihera
 
Fakta ze zápasu : 
 
Video ze zápasu : 
 
 
 
 
Sedmnáctka urvala bod s obrovským favoritem a skvělým týmem s Teplic . No coment .....
 
 
Komentář trenéra Martina Kořínka : 
 

Hodnocení utkání s Teplicemi bych rád začal tím, že jsem neuvěřitelně hrdý na všechny hráče, protože si včera místy sáhli na hranici svých možností fotbalově i fyzicky a co předvedli z hlediska přístupu je prostě úžasné a miluji toho být součástí. Nyní k samotnému zápasu proti soupeři, který je na druhém místě této vysoce kvalitní soutěže a má v ní skoro o třicet bodů více, má nejvíce vstřelených branek v soutěži a na podzim nám uštědřil debakl 0:7. Do utkání jsme nešli rozhodně čekat na smrt a hrály jsme tak aktivně jak jen šlo. Předvedli jsme několik dobrých akcí a myslím, že jsme soupeře trochu zaskočili. Nicméně jsme to vydrželi asi jen 10-15 minut a pak soupeř naplno projevil svoji kvalitu a my většinu času strávili v až neuvěřitelně hlubokém bloku, kde byl ale každý jeden hráč naprosto odhodlaný soupeři nedat ani centimetr zadarmo. Soupeř měl své šance především z rohů nebo při střelách z dálky, ale my měli v brance skvělého Filipa Marka. Poločas jsme přečkali 0:0 a v druhé půli ačkoliv byl obraz hry naprosto stejný, tak se začali objevovat skulinky v obraně soupeře a my tak mohli vystrkovat růžky. Nakonec přišla naše obrovská šance z rohu, ale soupeřův obránce to velmi těsně odvrátil na další roh. No a v tu chvíli nečekaně udeřil Vojtěch Pihera, který naprosto zaskočil brankáře hostů a centrem na přední tyč dal gól přímo od praporku. Neumím ani popsat jaký pocit to byl. Jednoduše kvůli těmto momentům se fotbal dělá. Vedení jsme usilovně drželi, ale nakonec si soupeř přeci jen našel přes hluboký blok cestu a nádhernou střelou na zadní tyč skóre srovnal. Paradoxně jsme to ale byli my, kdo měl možnost zápas vyhrát. Véna Dobrý z nezvyklé pozice z křídla měl před sebou obrovskou šanci, bohužel tentokrát nevyužil a jeho pokus trefit přední tyč se nevydařil. Je to možná dobře, protože kdyby to spadlo do sítě, tak na Slovanech bylo menší zemětřesení :D Každopádně bod bereme. Je to obrovský úspěch a nyní je ze všeho nejdůležitější udržet si stabilitu tohoto výkonu a hrát s takovým nasazením každou neděli. 

 
 
 
 
 
DIVIZNÍ DOROSTY 
 
 
M.ROUDNÉ  -  SK PETŘÍN U18     1 : 1 
Branky :  Spiegel
 
 
Fakta zápasu : 
 
 
Osmnáctka přivezla v silně okleštěné sestavě  z dalekého jihu velmi cenný bod, který by hřál asi víc, kdyby domácí nesrovnali až v samotném závěru . 
 
 
Komentář trenéra Jakuba Veselého : 
 
Vzhledem k obrovské marodce a skvělé jarní formě soupeře nás čekal obrovsky těžký zápas. Odjelo nás 11 statečných a na střídačce jsme byli doplněný hráči z ročníku 2008. Kluci do zápasu vstoupili skvěle a od začátku diktovali tempo hry a navázali na předchozí výkony z jarní části. Odměnou nám byla vedoucí branka Jakuba Spiegla. Bohužel se nám pak zranil do té doby aktivní Denis Lajbl a do hry tak šel první mladík z U16. Soupeř si žádnou větší šanci do poločasu už nevytvořil a proto se šlo do kabin za těsného vedení. Ve druhé půli nám postupem času docházela kondice a tak přebral iniciativu hlavně soupeř a my se soustředili hlavně na bránění. Největší šance jsme si ale vytvořili my, když nejprve šel sám ze strany Král a potom ještě Trojovský. Ani jeden z nich ale neproměnil a tak platilo nedáš - dostaneš. V poslední minutě po skrumáži v našem vápně vystřelil domácí hráč a po naší nešťastné teči vyrovnal soupeř na 1:1. Před zápasem bych bod bral, ale po průběhu je ve mně trošku pachuť hořkosti, že to nebyly body 3. Největším pozitivem je jednoznačně výkon kluků z U16, kterým děkuji za pomoc a rozhodně se neztratili naopak byli platnými členy týmu a podali výborný výkon. Z dlouhodobého hlediska bych chtěl pochválit Spieglase, který s Malší navázal na své předchozí výkony a hraje v nejlepší formě za celou dobu mého působení u týmu.
 
 
 
 M. ROUDNÉ  -  SK PETŘÍN U16  4 : 1
Branky : Šilhavý
 
Fakta zápasu : 
 
 
Šestnáctka prožívá ne úplně ideální výsledkové období, takže doufáme, že to brzo skončí 
 
 
 
Komentář hráče Vojty Hošťálka : 
 

Myslím si, že vstup do zápasu byl z naší strany docela dobrý a bylo to celkem vyrovnané. Potom ale hned po prvním gólu byl celý tým samá negativita a to vedlo k tomu, že se nám přestalo dařit vyjíždět z vlastní rozehrávky nebo při přechodové části.
Za celé utkání jsme měli opravdu málo střel na bránu, takže jsme si ani nevytvářeli šance na to, aby jsme se skóre něco udělali. Oproti zápasu s Klatovy, kde nám chyběl jenom ten gól, tady to byl úplně odlišný výkon.

 

 

 

STARŠÍ  ŽÁCI

 

HORAŽĎOVICE - SK PETŘÍN U15   0 : 3 

Branky :  Blažek , Kavalík , Kančev

 

Fakta zápasu : 

https://www.fotbal.cz/souteze/zapasy/zapas/bea09aa4-5f9f-495b-bd7b-0a6efa48a82e

 

Komentář hráče Maxe Hengstermanna: 

V sobotu jsme vyrazili na zápas do Hrádku u Sušice, kde jsme se utkali s FK Horažďovice. Před výkopem jsme byli zkontrolovat pažit, který nebyl zrovna v nejlepší kondici,…nicméně pořád je jejich zahradník o dva levely výš než ten náš. Po prvním odpískání jsme začali napadat a hrálo se více na polovině soupeře. V 18. minutě padla první branka, o kterou se postaral kapitán týmu Pavel Blažek. To nás sice nabudilo, ale dlouho jsme se nemohli prosadit. Až ve 32. minutě se trefil Kryštof Kavalír. Byl zkrátka tam, kde měl být a těsně před koncem 1. poločasu zvýšil stav utkání na 2:0 v náš prospěch. Hned na začátku druhého poločasu padla další branka. Dominik Kančev doslova vymetl pavouky z branky a zvýšil stav utkání na 3:0. Ve druhém poločase nám soupeř poslal pár dlouhých míčů, které však neproměnil. My jsme měli spoustu šancí, které jsme také neproměnili. Měli bychom se snažit takové příležitostí využívat, protože podobných zápasů s mnoha šancemi nebude mnoho. Přestože jsme kombinovali a soupeře zamkli na jejich polovině, stav utkání zůstal nezměněn. V poslední minutě měl soupeř jednu šanci, tu však neproměnil. My si připisujeme další tři body.

 

 

 

HORAŽĎOVICE - SK PETŘÍN U14   0 : 7

Branky : Hejplík 2 , Dudla , Melichar , Beneš , Nový , Steinbach

Fakta ze zápasu : 

https://www.fotbal.cz/souteze/zapasy/zapas/339240fe-5fc0-4163-86ff-7ea94e90c7c5

 

Komentář trenéra Matěje Štefla : 

 

 

 

 

MLADŠÍ ŽÁCI

 

STRAKONICE - SK PETŘÍN U13     4 : 9

Branky :  Čížek 2 , Rossi 2 , Žižka 2 , Hrubý , Balvín , Beran  

 

Fakta zápasu : 

https://www.fotbal.cz/souteze/zapasy/zapas/2c7793b1-d57c-4a09-bf6f-96849170679a

 

Kluci přetlačili ve čtvrtek silný Benešov 5 : 4 a dva dny na to si poradili i ve Strakonicích 

 

Komentář trenéra Tomáše Kadlece :

 

 

 

 

STRAKONICE  -  SK PETŘÍN U12   0 : 19 

Branky :  viz níže , jejich moc :-)

 

Fakta zápasu : 

https://www.fotbal.cz/souteze/zapasy/zapas/915c2f3b-bf66-40e8-afdf-ec5ee8403267

 

Kluci mají za sebou parádní týden ! Ve čtvrtek se doatáhli na dostřel Benešovu, když ho porazili 4 : 2 a sobotní kanonáda ve Strakonicích hovoří za vše . 

 

 

Komentář trenéra Petra Ivaniče : 

 

Ve čtvrtek jsme v dohrávce divize přivítali mužstvo SK Benešov. Na podzim se nám zápas na hřišti soupeře úplně nepovedl a proto jsme chtěli zaváhání napravit v domácím utkání a zvítězit.
První třetina zápasu byla z obou stran opatrná a pár neproměněných šancí znamenalo po 30 minutach nerozhodný stav 0:0.
Druhá třetina už byla z naši strany trochu lepší a po 12 minutách jsme šli do vedení 2:0 soupeř sice snížil na 2:1 a tak i skončila 2 třetina.
Třetí třetina byla opět vyrovnaná až do 20 minuty kdy jsme po rychlé akci šli do vedení 3:1 a už zápas dovedli do vítězného konce výsledkem 4:2 a vrátili Benešovu podzimní porážku.
Bohužel v tu chvíli šla radost z vítězství stranou a obě mužstva se věnovala hráči Benešova ,který si bohužel přivodil zranění (zlomená klíční kost)a ihned po zápase byl za potlesku všech odvezen sanitkou na vyšetření a MY VŠICHNI přejeme brzké uzdraveni a co nejrychlejší návrat na hřiště.


Po jediném dni volna jsem v sobotu ráno odjeli na další divizní utkání do Strakonic.
Zápas kde jsme byli jasným favoritem a soupeře po celých 90 min k ničemu nepustili a zvítězili 19:0.
Škoda, ze po zápase spokojenost jen z výsledkem a ne však s předvedenou hrou a spoustou neproměněných šancí .

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář